Thursday, February 2, 2012

bila aku rasa comel......

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

mesti korang rase meluat tgok tajuk entri aku kan......hahahahaha
saje je aku bg korang bengang jap......hehehehe...mne athu ade yg bengang.....
xtuallly aku amik pix nie time aku busan giler2....hehehhehehe.....so aku gler2 gk la update blog aku....
hahahahaha....aku dh lme x update....so aku update la sal pix aku.....hehehehehehe




*aku xtaw nk tulis ape g......salam......

Friday, January 27, 2012

cute....comel.....cantik.....lawa....

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....


new entri......remaja wanita....sape yg x nak tergolong lam kalangan budak2 hot coz of their look......Cantik ke masalah nyer???opkoz r semua org nak jd perhatian tp bk jd femes yg mcm mne?????mcm artis???artis kalo ader gossip yg hot bru jd perhatian....bg yg x hot.....x yah risau r.....juz be urself........x yah nk terhegeh2...jd org lain......Aku????aku ntah la nk tergolong lam kelompok mne....hanya yg knl aku je ley classified aku lam golongan mne.....hehehehe......Jd 4 those who rase rendah diri coz x cantik ke...x comel ke....x encem ke.......x yah risau....juz be positive......lgpun semua org ader kekurangan n kelebihan masing2......Gunakan lah sebaik mungkin. kelebihan itu......insya Allah....berkat la hidupnye....kalo ade yg kurang 2.....perbaiki je........hehehehe


*******SO TOLONG JANGAN BUDGET CANTIK N BUDGET ENCEM SGT*******

hehehehehehehehe..........

terkejut....

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

hehehehehe......ape sgt r yg wat aku terkejut......jeng2.......aku sebenarnya nk kongsi tip ngan korang.....tp tau r kalo korang ikut ke x....tp aku ikut tip nie....seyes aku pun terkejut......hehehehe......sblm aku ikut tip nie berat badan aku 75kg(berat tak????berat siot 2 bg tinggi aku yg 145cm..)...hahahaha....kemetotnye aku.....baru aku perasan.......hahahahaha.......aku timbang weight pda 24hb jan(75kg).......perghh.....aku pun terkejut.....2 thun x timbang berat mne x terkejut........hehehehehe....tp now aku succeed kurangkan perlahan2 berat aku.....ari nie 27hb jan aku baru timbang berat badan baru aku......WOW!!!!!!!!!!!in 4 days......aku dpt kurangkan 500g.......hahahahahaha.......epy giler 2.......rase semangat nk turunkan berat badan aku nie.....cHaiyox2.......dulu aku x amik kisah sgt sal penampilan...but now im wanna be new of da year.....chewah.......nk jd mama yg cumil......hehehehehe....nk tahu tip sya??????jeng2.........drop down ur komen......hahahahahahaha

Wednesday, January 25, 2012

aku dan perasaan..

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

aku......aku......aku........hehehehe.....aku senyum dlm kerinduan......aku kini berada di perantauan(perantauan la sgt)...hehehehe....aku berada jauh dr damia aku....hati ibu mana yg sgup berjauhan dr anknya....Namun demi masa depan ankku....aku berkorban perasaan.......Aku hp kerana aku diberitahu bhwa ank aku dh sihat......dia pun x mencari aku........tapi aku ttp juga rsa rindu yg teramat sgt.....DAMIA MAMA SYG DAMIA................Jage dri ya putriku.......

Saturday, January 14, 2012

rambutan..oh rambutan.....

sekadar hiasan


aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

Lame tol dh aku x update post kt blog aku nie.......buruk kan perangai aku bila mr M dtg......Mr M????korang nak thu spe Mr M 2???Mr Malas.....hehehehehehe.......

                       RAMBUTAN............

itulah tajuk entri aku kali ini......Actually pg ini....aku dgn adik2 aku wif my mak n apak g kebun ambik buah rambutan......kali pertama aku masok kebun ambik buah rambutan.......Pergh.....penat giler......dh 2 plak kebun berair jd mcm banjir la plk....dah la aku x pakai kasut......Ya Allah sakit tol tapak kaki kne ranting2 dalam air......dh tu plak....aku terbenam dlm tanah lembut masa nk g masok kebun.....pya la penat harungi air yg separas lutut aku.....adoi2......Baru lah aku phm kesusahan org yg cari rezeki dgn mengambil buah.....kalo ari panas berdepan dgn cuaca panas.....kalo ari ujan plak kebun berair.....Kebun 2 sebenarnya kepunyaan mertua kwan aku merangkap kazen aku.....Actually bapak aku nk beli pohon rambutan 2....sng nk amik.....p tuan pya kebun 2 x tau nak letak harga so dia ckp ikut bapak aku bg la......coz buah2 dh byak jatuh ke tanah.....aku yg tukang kutip buah jugk......semua yg kite org kutip 3 guni......penat plak nk blik ke jalan besar.....aku plak xyah ckp lagi mmg dh basah kuyup kene air lam kebun.......mmg la puas hati makan buah yg amik sendiri dr beli yg seikat2.....hehehehehehe.......Walaupun penat nak mampus p puas hati........

Sunday, January 1, 2012

happy new year 2012


aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH....

->bila aku menaip lagi untuk kali ini...aku x tau nk taip sal pe....
->jeng jeng jeng.....hehehehe...actually aku dh ader idea nk taip p aku xtau nk interprate plk....p kalo dlm mother tongue aku...(bahasa melanau)..opkoz la aku tahu....hehehehehe
->hari ini adh 1 januari 2012...maka bermulalah coretan baru dlm hidupku....
->semalam adlah sejarah bg aku dan mgkin juga terhadap suma org......
->nak tahu ape aktiviti ambang 2012 aku?????tgok list kt bwah ek....^_^

        *aku dok menghadap laptop smbil update entri kt blog aku....
        *aku on9 opkos men mukabuku aku http://www.facebook.com/ieQaDamia......
        *aku jugak tgok tv tgok cita shutter(seram thailand)..
        *aku mkn mee maggie asam laksa dpn laptop gk.....bruknyer perangai aku kan...hehehehe...dont try  
         this 8 home...
        *aku jugak tgok tv sambil mkn buntut ayam panggang n sosej panggang yang aku beli..
           <kuar jp mse 2>
        * aku mkn dgn putri kesygn aku le...hehehehehe
        *pas da tgok tv aku pun on9 lagi.....aku cari2 resepi plk......(mcm nk masak je)..saje je buang
          boring....

->bile dh tepat jam 12tgh mlm aku tgok bunga api....(ley nmpk dr rumah aku)
->pastu bile dhmasok 2012....aku mulakan dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim...aku tdo.....zZZzzzhttp://www.wiretotheear.com/wp-content/uploads/2011/12/2012.jpeg


Saturday, December 31, 2011

Bismilahhirrahmanirrahim

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

*aku mengupdate lagi untuk kali terakhir thun 2011....

*entri kali ini (rujuk gambar di atas).....kalimah itu adalah kalimah yg mudah untuk kita amalkan dlm menjalani kehidupan seharian kita......

*segala perbuatan kita jika dimulai dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim akn menjadikan segala apa yg kita lakukan akn lebih berkat......

*hehehehehe....rase mcm ustazah je aku nie...p mmg ada hikmahnye andai kita amalkan kalimah bismilllah.......

*memandangkan thun 2011 akan berakhir beberapa jam lagi.....mulakanlah thun 2012 dgn lafaz

im wordless

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

>hari ini last day thun 2011.......
>rasenyer thun nie aku byk sgt memory.....
>bg aku thun 2011 thun pnuh dgn dugaan......
>hurmmm.....namun aku tabah dan sbr mghadapi wlaupun adakalanya aku rasa rebah sendirian.....
>mlm thun bru ni pun ku smbt dgn mgupdate blog......
>ape g aku nk taip ek......rasenyer aku dh out of idea....
>wat mase nie aku stop dlu ek.....thun 2012 aku akn lebih bercerita>mungkinkah>huhuhu......

Wednesday, December 28, 2011

hanya 2

riHan n aZwan
Assalamualaikum w.b.t... & salam sejahtera....

aku mengupdate lagi kali ini.....bosan men fb je.....xde yg menarik untuk mlm nie....hehehehe.....fmily aku yg len tgh syok layan citer hindustan BOBBY....aku plk layan tenet.....hehehehehe....tgah2 aku lyn internet...aku terasa nk update blog aku nie.....hehehehehe....<actually saje nk tambah entri aku nie>...

Entri aku kali ini aku nk story ckit pasal 2 org adik lelaki aku....dr 9 org adik beradik aku....cuma 2 je hero kte org........hehehehehe......Sebenarnye adik2 ku xtau pun aku buat entri pasal dier org.....kalo die
org tau....aku xtau la mcm mne....

Now nk gtau ckit....beza adik2 hero aku nie 3 thun....yg blue shirt tu dh 18thn....yg hero sorang tu lagi
16 thun.....

bluE shirt guY...nama die nie NORIHAN BIN YUNUS......mse primary cikgu slalu slah taruk binti....hehehe...kite org panggil die LAI....simple je nama die kan.....

Guy wif bRown shirt...nama die pLak NORAZWAN BIN YUNUS.....ade nor gk dpan kan....aku xtau la nape my dad letak mcm tu name.....suma nme kite org adik beradik my dad wat  "NOR"...Yg sorang nie kite org panggil zuwan.....p kalo member dier panggil wan..

Aku nk taip pe lg ek......wordless tol la aku nie....hurmmm.....stop la wat mse skang nie.....Salam...PeAce....^_^

Tuesday, December 27, 2011

apak & mak

who r raise me up
Assalamualaikum w.b.t... & salam sejahtera....
Aku menaip lagi untuk kali ini....Entri aku unuk kali ini aku 
nk story ckit pasal urg tua aku..pix ats nie aku edit by photoshine...bab2 edit2 nie aku x pro sgt r....aku dpt photoshine from my sis....(opssss.....out of topic plak)..soe ek....

Ok kali ini aku nk cite skit...mak n bpak aku annivesary dier org pda 22 januari 1984(korang kire la bpa lme dh usia perkahwinan dier org)hehehehe.....Pix tu aku amik mse raya haji thun lepas...
Hijau mode mase tu.....(blom lagi la story sal mak n bapak aku nie)saje je aku nk taip byak ckit kali ini...hehehehe...

purple mode

pix yg gune kaler purple nie aku amik mse rya aidilfitri thu nie
purple mode on....hehehehehe

ok...now aku nk coret ckit background apak n mak aku..hehehe

cHek it out!!!!!

firstly my daddy..
   Nama Penuh:Yunus bin Masni..
   Nama panggilan:org besanya panggil bpk aku unus...
   Tarikh Lahir:19 oktober 1962...(korang calculate bpa umo bpk aku skang)
        Tempat Lahir:Daro kot...hehehehe(Daro is my hometown)....
Bapak aku nie ank bongsu dlm ahli keluarga dier...so bapak 
aku nie "USU"...


now aku nk story sal mak aku plk...
  Nama Penuh:Rohaida binti Zainie
  Nama Panggilan:kt kpg aku mak aku dikenali sbg ida....
  Tarikh Lahir:07 Julai 1965(mesti pandai kire kan??itong la bpa
  umo mak aku)hehehehe...:)
  Tempat Lahir:mak aku ckp dier .lahir kt Daro gk....
  Mak aku ank kedua dlm familynyer....So pangkat mak aku ialah 
  "ANJANG"...e

Itulah serba sedikit ttg daddy n mummy aku....Dad n mom...I love
both of u so damn much.....tq 2 raise me Up..




oklah...tu je wat mse skang....nanti aku update entri lagi....

Salam.....Peace.....^_^...

satu anugerah:intro..

my heart
Assalamualaikum w.b.t... & salam sejahtera....
Nama cahaya mataku ini ialah Putri Nur Damia Syafiqah
Nama manja:Damia..Aku melahirkan cahaya mataku ini pada
   Tarikh Lahir:03 April 2010(bukan lahir cukup 9 bulan tp   dilahirkan masa usia kandunganku 7bulan)...Hanya Allah s.w.t 
   saja yg tahu betapa takutnya aku andai aku kehilangan cahaya
   mataku ini...
   Tempat Lahir:Actually aku melahirkan cahaya mataku ini di
   dalam rumah(aku admitted di hospital Kajang,Selangor)
   Putriku merupakan cucu sulung dalam keluargaku..
   Melanau itulah bangsa putriku..krna aku seorg melanau..hehehe
   
Ermm...aku dh speechless dh...K la...stop dulu wat mse skang...Salam....

...

Sunday, December 25, 2011

new look????

new of me????
Assalamualaikum w.b.t... & salam sejahtera....
>hehehehehe......new of me?????
>ye ke????sme je kan....Actually new spek of me.....tq 2 my dad sd sponsor....
>Actually last week spek aku dipatahkan  oleh putri ku yg comel.....(mesti kurang rase cye kan????...)
>Betapa kuatnye putri ku dpt plk nk patahkan spek aku....wat da bad day bg aku...
>tgok pix atas tu....hehehehehe....kire aku nie pun comel gk kan????<masuk bakol angkat sendiri>....hehehehehehe....
>Alkisah mse aku x gune spek....adoiya...ohhh dunia rase kabur je.....kalo bg org yg rabun mcm aku mesti phm ape yg aku rse...hehehehe
>tq 2 my daddy cuz sd sponsor wat spek....hehehehe....Alhamdulillah aku dpt gk pakej wat cermin mte baru....
>Ape g aku na taip ek....actually aku nie speechless....Aku saje je nk wt entntry nie...aku nk berkongsi cerita...Aku wat entri nie pun sdh 3hri balik dri mukah.....hehehehehe.....Ermmmm...K la wat mse skang nie 2 je ek.....Kang aku menaip lagi......Salam.....pEacE...:)

Thursday, December 22, 2011

online

Assalamualaikum w.b.t... & salam sejahtera....


aku menaip lagi kali ini..hehehehe.....
ermm....kali ini entri aku pasal wifi yg aku gune untuk online...
aku selalu online gune(rujuk logo di atas)hehehehehe.....
wifi yg aku gune jenis public je.....dulu aku pk byar gk....p dh bpa thun x byr p kalo ujan lebat @ kampung aky xde letrik...x dpt connect la....kire kpg aku nie advanced gk le ye....hehehehehehe....Korang nk tahu tak.....wpun ader wifi ader kekurangannya...tpat aku ju ader Agrobank pye atm je.....(out off topik plk)hehehehe...kampung katekan...
Wifi yg aku gune nie plu gk register....kalo dh gune sebyak 200 sesi plu update plak....hehehehehe...kene reset balik.....kdg2 laju je tenet...kdg2 tu slow sgt2...
Hurmm..ape g ek.....tu je la wat masa skang....lain kali rang bace entri lain ek.....Akhir kata....Salam....

Tuesday, December 20, 2011

hEader mAde by mySelf......

heAder bloG aku.......

>Assalamualaikum w.b..t dan selamat ptg......
>untuk kali ini entri aku berkisar ttg perjalanan aku mse wat header ke ats nie......
>nth bpa kali asyik failed....naik fedup aku....
>Tp gara2 nk yg lain dr yg lain.....chewah......lain ke....hehehehe..
>saje je aku....mcm hebat sgt aku nie ek.....hehehehe...pdahal baru je wat......Aku wat header 2 gune photoscape..,yg sdh sdia ade lam lappy adik aku nie....Almaklum lah brg pinjam.........hihihihihih.....so aku gune je la...
>nk gune photoshop xdpt.......gune je ape yg ade....aku carik lm google...so aku dpt la tutorial cara nk wat header gune photoscape.....aku lupe plk nk simpan link 2.....hurm.....aku tgh korek2 gk nie lam google......asyik2 problem loading page.......adoi2.....(biasa lah gune wifi public...free of charge gtu...)
>x ley nk merungut sgt.......huhuhuhu.....
>Oklah ek......aku nk chow dulu lah......n check2 it out.....(lam tenet je)huhuhuu

biLa aQuE bOring..

juz me only 

                    Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...
Bru nak wat update lagi kt blog aku nie....rasenye dh lame gk aku x update post aku kt blog...
 ......hurmmmm....mne taknye aku masih g terkial2 nk hias blog aku nie.....hihihihih...aku byak blaja dr blog org lain....terlalu byak rasenye blog yg aku lwati smapaikan aku lupa nk follow blog tu...hurm.....sungguh aku begitu kejam.....hehehehehe....p aku harap hlalkan kan lah ek.....
          Ops....lupe plk.....aku amik piX ats tu tgah2 aku boring xde idea g nk wat blog aku jd cute ckit....(cute ke masalahnyer)...hehehehe..Kau ade????xdekan.....hehehehehe.....
            ape g ek......mse aku tgh taip post nie....aku masih g design blog aku nie.....neway....thanX 2 my bro......aku slalu je gune notebook dier untuk on9.....hehehehe..k la aku stop dulu la ek....aku nk design blog aku g......Salam......