Thursday, February 2, 2012

bila aku rasa comel......

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

mesti korang rase meluat tgok tajuk entri aku kan......hahahahaha
saje je aku bg korang bengang jap......hehehehe...mne athu ade yg bengang.....
xtuallly aku amik pix nie time aku busan giler2....hehehhehehe.....so aku gler2 gk la update blog aku....
hahahahaha....aku dh lme x update....so aku update la sal pix aku.....hehehehehehe




*aku xtaw nk tulis ape g......salam......

Friday, January 27, 2012

cute....comel.....cantik.....lawa....

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....


new entri......remaja wanita....sape yg x nak tergolong lam kalangan budak2 hot coz of their look......Cantik ke masalah nyer???opkoz r semua org nak jd perhatian tp bk jd femes yg mcm mne?????mcm artis???artis kalo ader gossip yg hot bru jd perhatian....bg yg x hot.....x yah risau r.....juz be urself........x yah nk terhegeh2...jd org lain......Aku????aku ntah la nk tergolong lam kelompok mne....hanya yg knl aku je ley classified aku lam golongan mne.....hehehehe......Jd 4 those who rase rendah diri coz x cantik ke...x comel ke....x encem ke.......x yah risau....juz be positive......lgpun semua org ader kekurangan n kelebihan masing2......Gunakan lah sebaik mungkin. kelebihan itu......insya Allah....berkat la hidupnye....kalo ade yg kurang 2.....perbaiki je........hehehehe


*******SO TOLONG JANGAN BUDGET CANTIK N BUDGET ENCEM SGT*******

hehehehehehehehe..........

terkejut....

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

hehehehehe......ape sgt r yg wat aku terkejut......jeng2.......aku sebenarnya nk kongsi tip ngan korang.....tp tau r kalo korang ikut ke x....tp aku ikut tip nie....seyes aku pun terkejut......hehehehe......sblm aku ikut tip nie berat badan aku 75kg(berat tak????berat siot 2 bg tinggi aku yg 145cm..)...hahahaha....kemetotnye aku.....baru aku perasan.......hahahahaha.......aku timbang weight pda 24hb jan(75kg).......perghh.....aku pun terkejut.....2 thun x timbang berat mne x terkejut........hehehehehe....tp now aku succeed kurangkan perlahan2 berat aku.....ari nie 27hb jan aku baru timbang berat badan baru aku......WOW!!!!!!!!!!!in 4 days......aku dpt kurangkan 500g.......hahahahahaha.......epy giler 2.......rase semangat nk turunkan berat badan aku nie.....cHaiyox2.......dulu aku x amik kisah sgt sal penampilan...but now im wanna be new of da year.....chewah.......nk jd mama yg cumil......hehehehehe....nk tahu tip sya??????jeng2.........drop down ur komen......hahahahahahaha

Wednesday, January 25, 2012

aku dan perasaan..

aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

aku......aku......aku........hehehehe.....aku senyum dlm kerinduan......aku kini berada di perantauan(perantauan la sgt)...hehehehe....aku berada jauh dr damia aku....hati ibu mana yg sgup berjauhan dr anknya....Namun demi masa depan ankku....aku berkorban perasaan.......Aku hp kerana aku diberitahu bhwa ank aku dh sihat......dia pun x mencari aku........tapi aku ttp juga rsa rindu yg teramat sgt.....DAMIA MAMA SYG DAMIA................Jage dri ya putriku.......

Saturday, January 14, 2012

rambutan..oh rambutan.....

sekadar hiasan


aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH.....

Lame tol dh aku x update post kt blog aku nie.......buruk kan perangai aku bila mr M dtg......Mr M????korang nak thu spe Mr M 2???Mr Malas.....hehehehehehe.......

                       RAMBUTAN............

itulah tajuk entri aku kali ini......Actually pg ini....aku dgn adik2 aku wif my mak n apak g kebun ambik buah rambutan......kali pertama aku masok kebun ambik buah rambutan.......Pergh.....penat giler......dh 2 plak kebun berair jd mcm banjir la plk....dah la aku x pakai kasut......Ya Allah sakit tol tapak kaki kne ranting2 dalam air......dh tu plak....aku terbenam dlm tanah lembut masa nk g masok kebun.....pya la penat harungi air yg separas lutut aku.....adoi2......Baru lah aku phm kesusahan org yg cari rezeki dgn mengambil buah.....kalo ari panas berdepan dgn cuaca panas.....kalo ari ujan plak kebun berair.....Kebun 2 sebenarnya kepunyaan mertua kwan aku merangkap kazen aku.....Actually bapak aku nk beli pohon rambutan 2....sng nk amik.....p tuan pya kebun 2 x tau nak letak harga so dia ckp ikut bapak aku bg la......coz buah2 dh byak jatuh ke tanah.....aku yg tukang kutip buah jugk......semua yg kite org kutip 3 guni......penat plak nk blik ke jalan besar.....aku plak xyah ckp lagi mmg dh basah kuyup kene air lam kebun.......mmg la puas hati makan buah yg amik sendiri dr beli yg seikat2.....hehehehehehe.......Walaupun penat nak mampus p puas hati........

Sunday, January 1, 2012

happy new year 2012


aSSaLamuaLaikuM w.B.t daN sALam MuhibaH....

->bila aku menaip lagi untuk kali ini...aku x tau nk taip sal pe....
->jeng jeng jeng.....hehehehe...actually aku dh ader idea nk taip p aku xtau nk interprate plk....p kalo dlm mother tongue aku...(bahasa melanau)..opkoz la aku tahu....hehehehehe
->hari ini adh 1 januari 2012...maka bermulalah coretan baru dlm hidupku....
->semalam adlah sejarah bg aku dan mgkin juga terhadap suma org......
->nak tahu ape aktiviti ambang 2012 aku?????tgok list kt bwah ek....^_^

        *aku dok menghadap laptop smbil update entri kt blog aku....
        *aku on9 opkos men mukabuku aku http://www.facebook.com/ieQaDamia......
        *aku jugak tgok tv tgok cita shutter(seram thailand)..
        *aku mkn mee maggie asam laksa dpn laptop gk.....bruknyer perangai aku kan...hehehehe...dont try  
         this 8 home...
        *aku jugak tgok tv sambil mkn buntut ayam panggang n sosej panggang yang aku beli..
           <kuar jp mse 2>
        * aku mkn dgn putri kesygn aku le...hehehehehe
        *pas da tgok tv aku pun on9 lagi.....aku cari2 resepi plk......(mcm nk masak je)..saje je buang
          boring....

->bile dh tepat jam 12tgh mlm aku tgok bunga api....(ley nmpk dr rumah aku)
->pastu bile dhmasok 2012....aku mulakan dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim...aku tdo.....zZZzzzhttp://www.wiretotheear.com/wp-content/uploads/2011/12/2012.jpeg